Road to Baksven

 

 

Road to Baksven,  

En dit met een knipoog naar Bob Hope en Bing crosby. Denkend aan het Baks zie ik groepjes fietsers traag door de oisterwijksebaan gaan. De weg er heen is veranderd maar de markante punten er om heen nauwlijks. Bas Janssens, die ook voortreffelijk kan fotograferen, heeft ze voor ons vastgelegd. Eerst de oude weg via de Kommerstraat en de Oisterwijksebaan en daarna de huidige weg via de Broekstraat.      

 

 

Sint Josephstraat  

Woonhuis van Ferdinand Adolf Leonard van den Bergh (1848-1932).    

 

 

 

En hier issie dan, de zoon van koning WillemII.                                                                                                       Hij was luitenant bij de Tilburgse schutterij  en een landelijk bekend scherpschutter. Toen de commandant, majoor Lommen, wegens gezondheidsreden zijn functie op moest geven werd de luitenant van den Bergh de nieuwe commandant. Voor het gemak slaat hij de rang van kapitein maar even over, hij wordt direkt majoor. Tijdens het feest ter gelegenheid van die benoeming sturen de verzamelde officieren een telegram naar de koning om hem deze bevordering mede te delen.

 

 

De koning is aangenaam verrast, zo antwoordt hij, en hij wenst alle betrokkenen veel succes met hun loopbaan. Ferdinand Adolf Leonard van den Bergh (1848-1932). Woonhuis van Frits van den Bergh.    

 

 

 

 

Frits van den Bergh.    

 


Oisterwijksebaan

 

 

Foto’s gemaakt door: Bas Janssens 2010©


Broekstraat

 

 


Kommerstraat                                                                                                     

Foto’s gemaakt door: Bas Janssens 2010©            


Bakscheven

Foto’s gemaakt door: Bas Janssens 2010©


Copyright© 2009/2017 Lexverhoeven®